onsdag 24. november 2010

Påvisning av protein


Her skal jeg lære hvordan du kan påvise proteiner i mat.

Hypotese: jeg trur eggehvite og melk har proteiner i seg.

Innledning: Erik Vie begynte å fortelle litt om forsøket. Deretter tok vi på vernebriller og hentet 6 reagensglass. Deretter tok vi eggehvitløsningen i ett reagensglass og tilsatt NaOH- løsning (biurettest) og rørte forsiktig. Dette gjorde vi med de 5 andre stoffene som er salami suppe, melk, ukjent, eggeplomme og mel.  Etter noen minutter så vi at eggehviten, melk og salamien ble lilla. Altså de er proteiner i de.

Utstyr:
Vernebriller
Biurettest
Eggehvite
Eggeplomme
Melk
Salami
Ukjent
Mel
6 reagensglass

Konklusjon: jeg fikk vite at salami, eggehvite og melk inneholder proteiner, og hvordan du kan finne ut om en matvare inneholder proteiner. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar